Knygos

  • Knyga Ponios Smetonienės virtuvė

    Istorijos entuziastė Jolita Bernotienė ir istorikė Ingrida Jakubavičienė kviečia Jus susitikti su pirmąja nepriklausomos Lietuvos valstybės ponia – Sofija Smetoniene. Herojė prabils iš savo laiškų ir amžininkų atsiminimų, papasakos, kokia ji buvusi žmona ir mama, prezidento partnerė ir patarėja. Istorikai pridurs, kad taip pat ir visuomenės veikėja, puoselėjusi Lietuvos diplomatinius ryšius su Kaune rezidavusiais užsienio atstovais, turėjusi įtakos priimant valstybinius sprendimus, aktyviai veikusi socialinės rūpybos ir moterų švietimo srityje. Galiausiai – itin stipri, charizmatiška moteris, sukūrusi ir palikusi apie save tam tikrą legendą. Susitikimas vyks prezidentūros valgomajame – intymiai, bet pakankamai iškilmingai. Būsite dosniai pavaišinti: čia virs intrigos ir barščiai, liesis politinės aistros, ilgesys ir krupnikas, kvepės rytine kava, prancūziškais parfumais ir šiek tiek cigaretėm. Bus tarpukario inteligentijos dvasios, mados, etiketo, miestiškų ir saloninių pramogų; bus ir dramatiško laiko ženklų, gyvenimiškų virsmų bei praradimų.

    2490
    Jolita Bernotienė, Onutė Grigaitė Knyga Džiaugsmo virtuvė Metai pagal šventąją Hildegardą

    „Džiaugsmo virtuvė“ – tai pažintinė gastronominė knyga apie viduramžių vienuolę, mistikę, Bažnyčios mokytoją, gydytoją, žolininkę, filosofę, muzikę ir šviesuolę Šv. Hildegardą Bingenietę. Tai savo epochą pralenkusi kūrėja, kurią dėl universalumo galime vadinti moteriškąja Leonardo da Vinci pirmtake. Knyga suteikia progą ne tik susipažinti su šios ypatingos moters biografija, bet ir sužinoti jos puoselėtos sveikos mitybos principus iš gamtos, suteikiančius tikro džiaugsmo.

    Knygoje pateikiami 56 šiuolaikiškai interpretuoti patiekalų receptai, kuriuos įkvėpė Šv. Hildegarda. 28 sezoniniai augalai iš mūsų laukų, pievų, daržų ir sodų – iš pirmo žvilgsnio, neįmantrūs ir gerai žinomi, – savyje slepia neįtikėtiną gyvastį ir dar neatrastus skonius. Laikas atrasti iš naujo seniai pamirštą, gardų sezoninį augalinį maistą, kuris natūraliai gydo ir teikia džiaugsmą. 

    2400
    Knyga "Karalienės Bonos virtuvė"

    „Karalienės Bonos virtuvė“ – istoriškai pažintinė ir gastronominė kelionė, pristatanti vieną ryškiausių XVI a. LDK istorinių asmenybių – Lietuvos didžiąją kunigaikštienę ir Lenkijos karalienę Boną Sforcą. Tai pirmoji lietuvių autorių knyga apie šią nepelnytai užmirštą valdovę, kuri atitekėdama į LDK ir Lenkiją savo kraityje atsinešė ištisą Renesanso epochą. 

    2390