Jolita Bernotienė, Onutė Grigaitė Knyga Džiaugsmo virtuvė Metai pagal šventąją Hildegardą

  • Kraunamos nuotraukos
    2400
    Prekė išparduota.
    Susisiekite

    „Džiaugsmo virtuvė“ – tai pažintinė gastronominė knyga apie viduramžių vienuolę, mistikę, Bažnyčios mokytoją, gydytoją, žolininkę, filosofę, muzikę ir šviesuolę Šv. Hildegardą Bingenietę. Tai savo epochą pralenkusi kūrėja, kurią dėl universalumo galime vadinti moteriškąja Leonardo da Vinci pirmtake. Knyga suteikia progą ne tik susipažinti su šios ypatingos moters biografija, bet ir sužinoti jos puoselėtos sveikos mitybos principus iš gamtos, suteikiančius tikro džiaugsmo.

    Knygoje pateikiami 56 šiuolaikiškai interpretuoti patiekalų receptai, kuriuos įkvėpė Šv. Hildegarda. 28 sezoniniai augalai iš mūsų laukų, pievų, daržų ir sodų – iš pirmo žvilgsnio, neįmantrūs ir gerai žinomi, – savyje slepia neįtikėtiną gyvastį ir dar neatrastus skonius. Laikas atrasti iš naujo seniai pamirštą, gardų sezoninį augalinį maistą, kuris natūraliai gydo ir teikia džiaugsmą. 

  • Knygoje rasite:

    • Šv. Hildegardos Bingenietės biografiją

    • 28 augalų istorijos ir sveikatos patarimus

    • 56 patiekalų receptus, sukurtus laikantis Šv. Hildegardos patarimų, pritaikytus prie šių dienų produktų ir skonių

    • 50 iliustracijų ir 15 fotografijų

    Jolita Bernotienė – ekonomistė, istorijos ir gastronomijos entuziastė, Vilniaus miesto gidė, knygų „Karalienės Bonos virtuvė“ ir „Ponios Smetonienės virtuvė“ sumanytoja ir bendraautorė.

    Onutė Grigaitė – gamtos mokslų daktarė, ekologė, tirianti augmeniją, knygos „Raiste“ bendraautorė, gamtos gidė.

    Autorės: Jolita Bernotienė, Onutė Grigaitė
    Specialiosios redaktorės: Sigita Pūkienė, Inga Migūnaitė-Kmitienė
    Dizainerė: Silva Jankauskaitė
    Viršelio dizainerė: Miglė Vasiliauskaitė
    Istorinius receptus adaptavo: Egidijus Simutis
    Leidėjas: Aukso žuvys
    Išleidimo metai: 2022
    Viršelis: kietas
    Puslapių skaičius: 220
    ISBN: 978-609-8120-88-2
    Kalba: lietuvių